Over ons

Mout & Stout: Powered by Beerware.nl

Mout & Stout is ontstaan vanuit de wens van de heren van Holland Craft Beer om een fysieke winkel te openen. Via social media gingen zij op zoek naar iemand die dit avontuur met hun aan wilde gaan en kwamen zo bij Diny Beverwijk terecht. Na enkele maanden brainstormen en plannen is het zo ver: Mout & Stout Alphen aan den Rijn opent medio juni 2021 haar deuren. Maar wat gaan we doen? En wie is Diny?

Het plan en de visie:
Mout & Stout is in de eerste plaats dé plek in Alphen aan den Rijn en omgeving voor speciaalbier. Naast de vele Nederlandse brouwerijen zijn ook buitenlandse toppers hier te verkrijgen. Extra aandacht is er voor de lokale brouwerijen uit het Groene Hart. Maar, er is meer. In de loop van 2021 zal het mogelijk zijn om vers bier van de growler mee te nemen naar huis. Zo vanaf het fust, via de fles in je glas. Voor deze growlers zullen exclusieve bieren worden aangetrokken en deze zullen regelmatig wisselen. Let wel; op = op! Door te doneren aan onze crowdfunding maak je dit concept mogelijk.
Helemaal exclusief wordt het Mout & Stout Barrel Aged (BA) programma. Exclusieve bieren, speciaal voor de klanten van Mout & Stout op vat gelegd en gerijpt tot perfectie. Alleen te verkrijgen in de winkel, via het speciale BA abbonement en voor de donateurs. Krijg je al dorst?
Achterin de winkel zal de cellar zijn, waar donkere en exclusieve bieren hun plekje zullen vinden. Neem een kijkje in de klimaatkast, waar mooie sours rustig verder liggen te rijpen totdat jij ze op een zonnige dag in de achtertuin openmaakt. Of verlekker je aan de bieren die voor ze daar kwamen op de mooiste vaten hebben gelegen.
Mout & Stout besteed extra aandacht aan de bewaarcondities van het bier, zodat je altijd verzekerd bent van de beste kwaliteit.

Maar Mout & Stout is niet alleen maar bier. In de winkel zal een proefruimte aanwezig zijn, waar diverse cursussen gegeven gaan worden. Altijd al meer willen weten over het brouwproces? Of hoe je de verschillende hopsoorten en bierstijlen herkent? Zodra de coronamaatregelen het weer toelaten, ben je bij Mout & Stout aan het juiste adres. Hou hiervoor de agenda in de gaten! Mout & Stout heeft als doelstelling de samenwerking te zoeken met lokale ondernemers voor het organiseren van evenementen binnen en buiten de winkel.
(Heb je als lokale ondernemer interesse? Mail ons!)

Diny Beverwijk
De drijvende kracht achter de winkel in Alphen aan den Rijn is Diny. Maar wie is zij?

Laat ik mezelf even kort voorstellen. Mijn naam is dus Diny Beverwijk, ik ben 32 en woon sinds een jaar of 2 in het mooie Alphen aan den Rijn. In 2018 leerde ik dat de wereld van speciaalbier veel groter is dan wat je toen bij de supermarkt of slijterij kon krijgen. Al snel maakte ik een account aan op Untappd en toen was het hek van de dam. Binnen een maand na mijn eerste kennismaking, zat ik in de taprooms van Cloudwater en Buxton, waar ik nog steeds groot fan van ben.
Je maakt mij blij met een BA stout, maar ook met een fruitige IPA en alles er tussenin. Minder lekker vind ik bieren waarin de Belgische gisten te prominent aanwezig zijn (banaan..). Mijn partner heet Danny, die ik toevallig leerde kennen in een craftbeerbar in Amsterdam. Samen hebben we een kleinschalige bierbrouwerij (Klere Boght) in de achtertuin en daarnaast ben ik voorzitter van het lokale biergilde. Je kan wel zeggen dat mijn leven zo’n beetje uit bier bestaat!
Bijna dan. Ik heb een zoon van 8, een stiefzoon van 5 (beide wonen niet hier maar ik geniet van elke dag dat ze er zijn!) en twee eigenwijze katten. Daarnaast schrijf ik graag, luister veel naar de wat stevigere gitaarmuziek en hou van reizen, vooral naar Schotland. Of zou dat komen omdat ze daar naast prachtige natuur, ook zo’n mooie craftbeer scene hebben?

Ik heb er zin in om binnenkort mijn deuren te openen en jullie allemaal welkom te heten. Ik voorzie jullie graag van advies, maar sta ook open voor nieuwe dingen! Zodra alles het weer toe laat, zal ik evenementen gaan organiseren en hou ik jullie via de sociale media hier graag van op de hoogte. Help jij ons met ons doel verwezelijken? Dan zie ik je snel!